Articles

Centcelles el nostre objectiu 2014-2015

 

Durant aquest segon trimestre del curs 2014-15, l’alumnat de 4t d’ESO del nostre Institut ha començat a treballar en el projecte “Centcelles, el nostre objectiu”.

El dilluns, dia 26 de gener, l'alumnat de 4t va assistir a la xerrada d’en Josep Anton Remolà, arqueòleg constantinenc que, junt amb Meritxell Pérez, proposa una altra lectura sobre l’enigma de Centcelles: que el conjunt monumental fos un «praetorium», una base militar d’operacions imperials per recuperar Hispània de les tribus bàrbares, durant el segle V aC.

Acabada la conferència i després de l’esbarjo corresponent, a la mateixa sala d’audiovisuals van treballar en grups els pros i contres de les tres teories de la possible funcionalitat de Centcelles: mausoleu, vil·la i «praetorium».

Des d’una tasca interdisciplinar, l’alumnat ha anat treballant a les matèries curriculars de Visual i Plàstica (Montse Bergadà), d’Informàtica (Nati Cabré) i Llengua llatina (Mercè Grané).

El dijous, dia19 de febrer, l'alumnat de 4t va estar gairebé tot el matí al conjunt monumental de Centcelles. Dividits en dos grups, uns participaven en el taller “Terenci Càndid”, un hipotètic arquitecte; altres, amb el suport de la Montse Bergadà, posaven a prova les seves habilitats a l’hora de dibuixar la façana principal de Centcelles. Evidentment, no va faltar el temps d’esbarjo per reposar forces i gaudir del bon temps que havien dispensat els déus de l’Olimp.

A les 13.15 hores ja estaven a l’Institut. Encara restava feina per fer, abans de tornar a l’horari quotidià. Reunits a la sala d’audiovisuals, i per grups, l’alumnat que cursa l’optativa de Llatí va explicar a la resta del grup allò que consideraven més important de tots els continguts treballats al web Centcelles, conjunt monumental.

Ara és el torn de les altres dues optatives: amb els continguts treballats i tota la informació recollida de l’alumnat de llatí, els d’Informàtica han d’elaborar un vídeo publicitari de Centcelles; i els de Visual i Plàstica, un tríptic informatiu.

Sort i bons auguris! Esperem els vostres treballs per poder-los presentar a la setmana cultural de Constantí!

AUDENTES FORTUNA IUVAT!

 

Entitats Col·laboradores