Articles

Presentació Centcelles, el nostre objectiu 2015-2016

Dimecres, dia 27 d’abril, es va portar a terme al conjunt monumental de Centcelles l’acte de presentació dels treballs realitzats dins del projecte "Centcelles, el nostre objectiu, curs2015-2016".

Aquest projecte, ja en la seva quarta edició, l’organitza el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí i el patrocini de Repsol. Hi participen tots els centres educatius de Constantí: Escola Centcelles, Escola Mossèn Ramon Bergadà, Col·legi Turó i Institut Constantí.

Enguany, l’Institut hi ha participat amb l’alumnat de 4t d’ESO que cursa les matèries d’Informàtica i de Llatí. Quatre alumnes del centre van presentar el projecte pluridisciplinari:

 * Vídeos publicitaris del conjunt monumental de Centcelles (amb Animoto i YouTube), i

 * Un Kahoot: plataforma per crear jocs de preguntes online per tal que l’audiència hi participi mitjançant el mòbil, l’ordinador, o una tauleta.

Seguidament, es van lliurar els diplomes als quatre centres educatius els quals acrediten una sortida cultural; aquest any, al Museu de Badalona, el dia 6 de maig.

L’any 2014 aquest projecte va rebre el Premi Didascàlia, a experiències docents, concedits en la XXII edició dels Premis Auriga. Per això, l’acte es va concloure amb l’entrega d’un diploma de reconeixement per a cada centre.

Els projectes realitzats en anys anteriors es poden consultar al web del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona: http://www.mnat.cat/?page=activitats-cicles-actuals&id=objectiu

Cal dir, que el dia 26 d’abril, es va inaugurar l’exposició “Re-descobrint Centcelles” al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona. L’exposició proposa un itinerari pel propi monument i, articulada en quatre àmbits, en un d’ells presenta part dels treballs elaborats pels centres educatius de Constantí al llarg de les tres edicions anteriors.

Entitats Col·laboradores