Articles

L'Institut de Constantí al Vaticà

La professora de religió Eulògia Jiménez Gilabert va viatjar a Roma els dies 23, 24 i 25 de maig per assistir a diversos actes programats amb motiu de la celebració del 30è aniversari del Concurs Bíblic de Catalunya.

Cal destacar la visita a l’exposició “30è aniversari Concurs Bíblic” que es va celebrar a la sala d’exposicions de l’Institut  S.S. Bambina, al Vaticà.

A l’exposició es van poder veure alguns treballs premiats dels alumnes del nostre Institut, així com una relació dels noms dels guanyadors del Concurs Bíblic dels últims quatre anys.

La inaguració de l’exposició va comptar amb l’assistència de diverses autoritats: el Delegat de la Generalitat a Roma, L’Exm Monsenyor Josep Àngel Saez Meneses, Bisbe de Terrassa, L’exm Monsenyor Jaume Pujol i Balsells, Bisbe de Tarragona i Primat, així com periodistes de diversos mitjans de comunicació com La Vanguàrdia, La Cope, Diari ABC.....i altres personalitats del món de la cultura i l’ensenyament.

Dins el viatge hi havia programada una trobada amb el Papa Francesc. A l’audiència, la professora Eulògia Jiménez  va ocupar un lloc destacat molt a prop del St Pare.

La Federació de cristians de Catalunya va regalar al Papa Francesc un àlbum que contenia els 30 anys del Concurs Bíblic. En aquest àlbum els nostres alumnes premiats ocupen un lloc destacat, amb els seus noms dins un quadre d’honor i algunes imatges dels seus treballs premiats els últims anys. També es podia llegir a una de les seves pàgines la carta que el Papa Francesc havia escrit a la professora Eulògia Jiménez com a resposta a l’escrit enviat per ella l’any passat, on li explicava en què consistia el Concurs  Bíblic.

El viatge es va completar amb un seguit de conferències i misses a St. Pere del Vaticà, celebrades pels Bisbes i Arquebisbes acompanyants, Arquebisbe de Tarragona, Bisbe de Terrassa i Arquebisbe de Barcelona.

L’últim dia a Roma va tenir lloc una recepció i visita a l’Ambaixada Espanyola. 

 

 

Entitats Col·laboradores